VOETBAL16 mrt '14 16:32

Feyenoord doet nog volop mee

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord blijft kansrijk in de strijd om de tweede plaats in de eredivisie.

ANP
ANP

De ploeg van trainer Ronald Koeman won zondag met 2-0 van sc Heerenveen in de uitverkochte Kuip. Daarmee bleef de Rotterdamse club als nummer 4 in het spoor van FC Twente en Vitesse, die beide 1 punt meer hebben. SC Heerenveen daarentegen kan als nummer 6 directe plaatsing voor Europees voetbal vergeten na de verdiende nederlaag.

Na de geslaagde uitwedstrijd vorig weekeinde tegen FC Groningen (0-2) met twee spitsen greep Koeman voor het thuisduel met de Friese subtopper terug op zijn vertrouwde systeem met drie aanvallers. Buitenspeler Jean-Paul Boëtius had daardoor zijn basisplaats terug.

Opvallend was dat de vaste krachten Bruno Martins Indi en Tonny Vilhena op de bank moesten beginnen. Koeman gaf de voorkeur aan Terence Kongolo als linksback en Ruud Vormer als controlerende middenvelder.

Rommelig

Het duel in de uitverkochte Kuip kende vanaf het begin een rommelig verloop. Beide strijdlustige ploegen gunden elkaar in balbezit nauwelijks rust, waardoor er over het hele veld veel persoonlijke duels werden uitgevochten. Het man-tegen-man gevecht leidde tot veel balverlies, met een teleurstellende eerste helft als resultaat.

Zowel Feyenoord als sc Heerenveen wist voor de rust geen uitgespeelde kans af te dwingen. Doelman Erwin Mulder van de thuisclub verkeerde alleen bij een schuiver van Rajiv van La Parra even in de problemen. Collega Kristoffer Nordfeldt had het door een aantal corners en vrije trappen van de Rotterdammers iets drukker. In de 33e minuut redde hij fraai op een kopbal van Stefan de Vrij.

Vormer

Dankzij een fraaie vrije trap van Vormer kwam het opgepepte Feyenoord in de 49e minuut op voorsprong (1-0). 5 minuten later mocht de specialist opnieuw aanleggen aan de rand van het strafschopgebied. De effectvolle trap van Vormer miste het Friese doel maar net.

Na ruim een uur besliste Lex Immers het duel met een droog schot na prima voorbereidend werk van Boëtius (2-0). ,,Lexie in Oranje'', zong De Kuip de onnavolgbare cultheld hartelijk toe. Mitchell te Vrede, de nog niet overtuigende vervanger van de geschorste clubtopscorer Graziano Pellè, en invaller Tonny Vilhena (gemiste strafschop na rood voor Christian Kum) verzuimden de fans nadien nog op het derde doelpunt te trakteren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen