VOETBAL17 mei '14 20:48

Arsenal rekent af met obsessie

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft zaterdag in Londen afgerekend met een pijnlijke periode van 9 jaar zonder hoofdprijs.

EPA
EPA

De ploeg van coach Arsène Wenger was in een boeiende finale om de FA Cup in de verlenging met 3-2 te sterk voor outsider Hull City, na een snelle achterstand van 0-2. Voor Arsenal was het de 11e triomf in het befaamde Engelse bekertoernooi.

Hull City opende furieus op Wembley. Al na 8 minuten leidde de 'underdog' sensationeel met 2-0. Eerst tikte James Chester een afzwaaiend schot van Tom Huddlestone achter doelman Lukasz Fabianski (1-0). Kort daarna was Curtis Davies trefzeker nadat James Chester op de paal had gekopt (2-0).

Het zwaar aangeslagen Arsenal, met Wenger met een gezicht op onweer langs de lijn, was even rijp voor de sloop. In de 13e minuut leek Alex Bruce raak te koppen namens het ontketende Hull City. Op de doellijn kon Kieran Gibbs nog net de derde tegentreffer voorkomen.

Cazorla

Die geslaagde reddingsactie gaf Arsenal weer wat moed. In de 17e minuut bracht Santi Cazorla zijn ploeg terug in de wedstrijd. De Spanjaard scoorde uit een vrije trap, waarop doelman Allan McGregor zich verkeek (2-1). Tot aan de rust maakte Arsenal fel jacht op de gelijkmaker, die echter in het Londense overwicht niet wilde vallen.

Ook na de pauze bleef Arsenal dominant. In het aanhoudende offensief kwam Laurent Koscielny van dichtbij in de 71e minuut met het nodige geluk tot scoren: 2-2. Hull City wankelde, ontsnapte aan twee strafschoppen en dwong op karakter een verlenging af. Met een kopbal van Olivier Giroud op de lat was Arsenal dicht bij 3-2, die uiteindelijk met een bekeken schot op naam kwam van Aaron Ramsey.

Invaller Sone Aluko miste daarna nog een droomkans op 3-3, tot grote opluchting bij Wenger. De ervaren Fransman werd eerder dit jaar door collega José Mourinho van Chelsea nog een 'meester in mislukking' genoemd. Van die bedenkelijke reputatie is Wenger voorlopig verlost.

Gerelateerde artikelen