VOETBAL22 okt '14 22:52

Real Madrid heeft geen kind aan Liverpool

Auteur: ANP Nieuws

LIVERPOOL (ANP) - Met groots machtsvertoon won Real Madrid woensdag ook de derde groepswedstrijd van dit seizoen in de Champions League.

EPA
EPA

De titelverdediger van de belangrijkste competitie voor clubteams van de UEFA deklasseerde Liverpool op Anfield, waar het al snel akelig stil werd. De thuisclub mocht van geluk spreken dat de tegenstander zaterdag al tegen Barcelona speelt. Anders was de nederlaag (3-0) waarschijnljk hoger uitgevallen.

Real Madrid heeft halverwege de groepsfase 9 punten verzameld. Liverpool, FC Basel en Ludogorets volgen met 3 punten in poule B.

De huidige nummer 3 van Spanje overklaste de nummer 5 van de Premier League op een manier die deed denken aan de duels van een dag eerder tussen Bayern München en AS Roma (7-1) en Barcelona en Ajax (3-1). Voetballen leek zo makkelijk als je Real in Liverpool aan het werk zag. De spelers van trainer Carlo Ancelotti lieten de bal snel van voet tot voet gaan. Al voor rust bekroonden ze het prachtige positiespel met maar liefst 3 treffers.

Blunder

De openingstreffer van Cristiano Ronaldo in de 23e minuut was er één om in te lijsten. De Portugees schoot prachtig raak na al even fraai voorbereidend werk van James Rodriguez. Ronaldo bejubelde zijn 71e treffer in de Champions League. Dat is er slechts één minder dan Raul, nog even topschutter aller tijden van het miljoenenbal voor clubteams. Lionel Messi vierde dinsdag tegen Ajax zijn 69e doelpunt.

Nog voor rust sloeg Karim Benzema twee keer toe in de ongelijke krachtmeting. De Fransman kopte eerst raak op aangeven van Toni Kroos en profiteerde vervolgens van een blunder van doelman Simon Mignolet. Het kwam Liverpool niet slecht uit dat Real Madrid in de tweede helft gas terugnam, met het oog op de beladen krachtmeting van zaterdag tegen aartsrivaal Barcelona. Zo mocht sterspeler Ronaldo voortijdig naar de kant, net als Messi, Neymar en Iniesta dinsdag bij Barcelona.

Ook op halve kracht waren de bezoekers veel te sterk voor Liverpool, waar Mario Balotelli wederom niet kon imponeren. Trainer Brendan Rodgers verloor al in de eerste helft het geduld met de Italiaanse grootverdiener en wisselde hem in de rust.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen