VOETBAL22 sep '14 21:24

Qatar houdt geloof in WK voetbal

Auteur: ANP Nieuws

DOHA (ANP) - Qatar blijft er ondanks de toenemende kritiek vast van overtuigd dat het in 2022 gastheer is van het WK voetbal.

Nasser Al Khater (R). EPA
Nasser Al Khater (R). EPA

,,De vraag is niet of, maar wanneer. Zomer of winter; we zullen er klaar voor zijn'', zei directeur communicatie Nasser Al Khater maandag.

Hij reageerde op uitlatingen van Theo Zwanziger, de voormalige voorzitter van de Duitse voetbalbond, in Bild. Zwanziger, nu lid van het dagelijks bestuur van de wereldbond FIFA, gaat ervan uit dat het WK voetbal niet in Qatar gehouden zal worden vanwege de veel te hoge temperaturen. ,,De artsen zeggen dat het voor voetballers niet verantwoord is om daar in de zomer te spelen.''

Volgens Al Khater beschikt Qatar over hoogwaardige koelingstechnologie. ,,Die hebben we deze zomer uitgebreid getest in gebieden groter dan een stadion. We hebben aangetoond dat we de temperatuur kunstmatig kunnen terugbrengen naar een comfortabele 22 graden Celsius.'' In Qatar kan het in de zomer heter worden dan 40 graden.

Het is niet alleen de hitte die een bedreiging vormt voor het doorgaan van het WK in 2022. De ethische commissie van de FIFA bestudeert op dit moment een uitgebreid rapport over omkooppraktijken bij de toewijzing van de eindronde. In mei van dit jaar liet FIFA-baas Sepp Blatter zich ontvallen dat het een foute keuze was om het WK van 2022 aan Qatar te gunnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen