VOETBAL6 jul '14 00:23Aangepast op 6 jul '14 00:44

Van Gaal brengt Krul voor strafschoppen

Auteur: ANP Nieuws

SALVADOR (ANP) - Bondscoach Louis van Gaal heeft zaterdag in de kwartfinale van het WK tegen Costa Rica een hoofdrol in gedachten voor Tim Krul.

ANP
ANP

De doelman werd vlak voor het einde van de verlenging ingebracht door Van Gaal als vervanger van Jasper Cillessen. De bondscoach heeft in de dreigende strafschoppenserie waarschijnlijk meer vertrouwen in de kwaliteiten van de Haagse sluitpost van Newcastle United. Amper een minuut na de komst van Krul floot de scheidsrechter af.

Cillessen, de nummer 1 van Oranje, staat niet bekend als 'penaltykiller'. Alle 16 strafschoppen die hij tegen kreeg, gingen er in, zo meldde databureau Infostrada. De Ajacied werd op het WK vanaf 11 meter gepasseerd in de wedstrijden tegen Spanje en Australië. Krul ging bij het ingaan van de tweede verlenging warmlopen en kwam in de 120e minuut in het veld voor Cillessen.

Cillessen had kort voor zijn vertrek met een fraaie redding een Costa Ricaanse treffer voorkomen. Vervolgens schoot Wesley Sneijder voor de tweede keer op de lat.

Gerelateerde artikelen