VOETBAL23 jun '14 20:01

Spanje redt de eer tegen Australië

Auteur: ANP Nieuws

CURITIBA (ANP) - Spanje heeft maandag het WK voetbal toch nog enigszins positief afgesloten.

EPA
EPA

De nu nog regerend wereldkampioen won het laatste groepsduel met 3-0 van Australië. Spanje eindigt daardoor als derde in groep B met 3 punten, Australië is puntloos laatste geworden.

Spanje, dat op 13 juli als wereldkampioen onttroond gaat worden, startte het duel met een grotendeels andere basis dan in de wedstrijden tegen Nederland en Chili. Ondanks de frisse krachten leek de ploeg niet bijster gemotiveerd om het publiek nog een mooie wedstrijd voor te schotelen. Spanje speelde de bal vrij plichtmatig rond en kansen creëerde de ploeg van bondscoach Vicente del Bosque nauwelijks.

Australië was net als Spanje al uitgeschakeld voor een vervolg op het WK, maar probeerde er nog wel wat van te maken. Het ontbrak de ploeg echter aan precisie in de passing om echt gevaarlijk te worden. Vlak voor rust kwamen de 'Socceroos' zelfs op voorsprong. Juanfran kwam op rechts goed door en bediende David Villa, zijn ploeggenoot bij Atlético Madrid, die de bal achter het standbeen langs in het doel tikte: 0-1.

De Australiërs probeerden in het tweede bedrijf nog wel terug te komen, maar ze liepen zich steeds vast op de Spaanse defensie. Spanje kwam zelfs op 0-2 toen Andrés Iniesta, in zijn 100e interland, halverwege de tweede helft een fraaie steekbal op Fernando Torres gaf. De aanvaller van Chelsea schoot koelbloedig raak. Juan Mata bepaalde in de slotfase de eindstand op 0-3.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen