VOETBAL19 mei '14 19:10Aangepast op 19 mei '14 19:42

Sprankje hoop voor Diego Costa

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - De kans is bijzonder klein, maar toch sluit trainer Diego Simeone van Atlético Madrid niet uit dat Diego Costa zaterdag kan spelen in de finale van de Champions League tegen stadgenoot Real Madrid.

EPA
EPA

De topschutter van de Spaanse kampioen kampt met een hamstringblessure, zaterdag opgelopen in de beslissende kraker tegen FC Barcelona (1-1). ,,We hebben nog een paar dagen en willen nergens op vooruitlopen'', zei Simeone maandag op een drukbezochte persconferentie.

Diego Costa viel in Camp Nou al na een kwartier geblesseerd uit. Huilend verliet de geboren Braziliaan, goed voor 27 doelpunten in de Primera División, het veld. Atlético Madrid liet maandag weten dat de spits geen spierscheuring heeft opgelopen in zijn rechterbovenbeen. De medische staf bekijkt zijn herstel van dag tot dag. ,,We wachten af'', zei Simeone, die wel erkende alleen topfitte spelers nodig te hebben. ,,Zo'n finale kan je niet op 80 procent spelen.''

De superspits van Atlético Madrid kampt al een tijdje met fysieke problemen. Begin vorige maand liep hij in de kwartfinale van de Champions League tegen Barcelona ook al een spierblessure op. Enkele weken later raakte hij gewond aan zijn been toen hij tegen een doelpaal botste. Vanwege een lichte spierblessure was het vorige week even onzeker of Costa tijdens de cruciale slotwedstrijd van het seizoen in actie zou kunnen komen, maar hij stond toch aan de aftrap in Camp Nou. Na een kwartier was de wedstrijd, waarin Atlético de Spaanse titel veroverde, echter alweer voorbij voor de international.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen