VOETBAL18 okt '14 22:46

NAC wint ook onder Hellemons niet

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft zaterdag een teleurstellende avond in eigen stadion beleefd.

ANP PRO SHOTS
ANP PRO SHOTS

De Brabanders kwamen niet verder dan 1-1 tegen ADO Den Haag, dat vanaf de 9e minuut met tien man speelde. Daardoor lijkt het ontslag van trainer Nebojsa Gudelj, afgelopen maandag, vooralsnog weinig invloed te hebben.

NAC speelde zaterdagavond voor het eerst met Eric Hellemons op de bank als eindverantwoordelijke. De voormalig speler van RBC was al actief als jeugdcoach bij de Bredanaars en werd maandag doorgeschoven naar het eerste elftal na het ontslag van Gudelj. De Serviër genoot niet meer het vertrouwen van de club, met als dieptepunt de 6-1-nederlaag tegen Heracles Almelo.

Er stond in de beginfase weliswaar een gretig NAC op het veld, maar dat kon de ploeg niet lang volhouden. Hellemons had Mats Seuntjens, door Gudelj enkele weken geleden nog verbannen naar de beloften, in de spits geposteerd. De geboren Bredanaar was binnen 10 minuten al enkele keren gevaarlijk, maar doelman Martin Hansen stond steeds op de goede plek.

Kanon

Arbiter Jochem Kamphuis hielp NAC na 9 minuten nog een handje. Hij gaf een strafschop aan NAC en een rode kaart aan Wilfried Kanon voor de overtreding die daartoe leidde. Die beslissing was discutabel. De Ivoriaan verliet huilend het veld, maar zag daarna wel Adnane Tighadouini de strafschop missen.

Toch kwam NAC na een half uur spelen op voorsprong, net in de fase dat ADO met tien man de controle over het duel wat terug leek te krijgen. Seuntjens tikte de 1-0 binnen uit een voorzet van Tighadouini. ADO kreeg daarna via Michiel Kramer, de topscorer van de eredivisie, twee kansen op de 1-1. Eerst kopte de spits op de paal, even later belandde zijn kopbal net buiten de palen.

NAC ging met een voorsprong de rust in, maar de thuisploeg raakte aan het eind van de eerste helft de grip kwijt. Dat bleek de voorbode voor een tegenvallende tweede helft, waarin de ploeg steeds verder wegzakte. ADO kwam daardoor op gelijke hoogte, na een fraaie aanval met Kramer als eindstation. Hij maakte zijn zevende van het seizoen. ADO hield daarna met tien man stand, te meer omdat NAC niet bij machte bleek om te profiteren van de overtalsituatie.

Gerelateerde artikelen