VOETBAL5 nov '14 12:11

Ook FIFA pakt voetbalbaas Italië aan

Auteur: ANP Nieuws

BERN (ANP) - Voorzitter Carlo Tavecchio van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) is ook door de wereldbond FIFA op zijn vingers getikt voor racistische opmerkingen die hij heeft gemaakt.

EPA
EPA

De 71-jarige voetbalbaas mag de komende zes maanden op geen enkele wijze iets doen voor of bij de bond, meldde de FIFA woensdag.

Eerder kreeg Tavecchio van de Europese voetbalbond een soortgelijke straf. Hij mag het komende half jaar evenmin werk verrichten voor de UEFA en hij is op 24 maart volgend jaar niet welkom op het congres.

De Italiaan kwam deze zomer in opspraak tijdens de verkiezingscampagne voor het voorzitterschap, toen hij in een toespraak over de vele buitenlandse profs in het Italiaanse voetbal zijn afkeer van donkere spelers liet blijken. ,,In de Engelse competitie checken ze de spelers van tevoren. Als het profs zijn, dan mogen ze komen voetballen'', zei Tavecchio, die vervolgens begon over een denkbeeldige donkere speler, die hij 'Opti Poba' noemde. ,,Vroeger at hij bananen en nu speelt hij ineens voor Lazio.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen