VOETBAL25 sep '14 13:12Aangepast op 25 sep '14 13:39

Ajax één uitduel in beker zonder supporters

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Ajax speelt de eerstvolgende uitwedstrijd in de KNVB-beker zonder uitsupporters.

ANP
ANP

De Amsterdamse club ging donderdag akkoord met het schikkingsvoorstel dat de aanklager betaald voetbal van de KNVB deed. Ajax wordt bestraft vanwege de ongeregeldheden met vuurwerk tijdens de bekerfinale PEC Zwolle - Ajax op 20 april.

De straf is niet van toepassing op uitduels waar supporters van Ajax om een andere reden geen toegang krijgen. Zo mag de landskampioen al enkele jaren geen supporters meenemen naar uitwedstrijden tegen Feyenoord.

De aanklager vindt na onderzoek dat Ajax verantwoordelijk is voor het afsteken en gooien van vuurwerk door de eigen aanhang. Ajax heeft echter wel meteen maatregelen genomen. Na afloop zijn 32 mensen geïdentificeerd uit het vak van waaruit vuurwerk werd gegooid. Zij hebben allen een landelijk stadionverbod gekregen. In totaal 74 mensen kregen na de bekerfinale een stadionverbod. Het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie heeft voorrang gekregen. Door de looptijd van dit onderzoek duurde het enige tijd voordat de aanklager met een schikkingsvoorstel kon komen.

Ontstemd

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen was toentertijd ontstemd. ,,Deze mensen horen niet in een voetbalstadion thuis.'' Ajax verloor de bekerfinale met 5-1.

Ajax haalde woensdagavond ten koste van JOS Watergraafsmeer de derde ronde van het bekertoernooi. De loting hiervan is donderdagavond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen