VOETBAL29 okt '14 12:49Aangepast op 29 okt '14 13:15

Willems in voorlopige selectie Oranje

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Bondscoach Guus Hiddink heeft Jetro Willems opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Mexico (12 november) en de ontmoeting in de EK-kwalificatie met Letland (16 november).

ANP PRO SHOTS
ANP PRO SHOTS

De linksback maakt de laatste weken een sterke indruk bij PSV.

De 20-jarige Willems kwam vorig jaar november voor het laatst in actie voor Oranje. Hij speelde een helft mee tijdens het vriendschappelijke duel met Japan (2-2). De voorlopige selectie van het Nederlands elftal telt 26 spelers. Hiddink maakt op vrijdag 7 november zijn definitieve keurkorps bekend.

Opvallende afwezigen in de voorlopige selectie zijn Daryl Janmaat en Jeremain Lens. De eerstgenoemde rechtsback ging in de fout bij de winnende treffer van Tsjechië (2-1). Hij was wegens een blessure niet inzetbaar tegen Kazachstan (3-1) en IJsland (0-2). Lens maakte in de laatste interlands een matige indruk. Rechtsback Ricardo van Rhijn van Ajax hoort wel bij het selecte groepje van 26 internationals.

Vergeleken met de laatste interlands zijn Memphis Depay en Ron Vlaar ook weer van de partij. Zij hebben afgerekend met blessureleed. De weer fitte Rafael van der Vaart staat niet op de voorlopige lijst van Hiddink.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen