VOETBAL16 mei '14 21:50

Der Kaiser begrijpt Pep niet

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (ANP) - De Duitse voetbalgrootheid Franz Beckenbauer, ook wel Der Kaiser genoemd, heeft vrijdagavond met verbazing kennis genomen van de absentie van aanvaller Mario Mandzukic bij Bayern München voor de bekerfinale zaterdag tegen Borussia Dortmund in Berlijn.

EPA
EPA

,,Er moet ergens iets gebeurd zijn, wat wij nog niet weten'', gaf de voormalige toptrainer en oud-aanvoerder van de Duitse ploeg te kennen. ,,Die vraag kan alleen de trainer beantwoorden. Hij is verantwoordelijk voor het team.''

Coach Pep Guardiola gaf eerder op vrijdag geen duidelijke optreden voor het ontbreken van Mandzukic, topscorer van Bayern in de afgelopen competitie met 18 treffers. ,,Hij is zeer sterk. Hij kan spelen, maar het is mijn beslissing'', liet de Spanjaard een tikje raadselachtig weten.

Volgens de Duitse krant Bild heeft Mandzukic mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Bayern al gespeeld. De 27-jarige Kroaat zou in een ruil worden betrokken met de Braziliaanse verdediger David Luiz van Chelsea. Bayern zou bereid zijn naast Mandzukic ook nog een flink bedrag (ongeveer 30 miljoen euro) naar Londen te sturen.

Gerelateerde artikelen