VOETBAL21 okt '14 16:14

Wotte stapt op bij Schotse voetbalbond

Auteur: ANP Nieuws

GLASGOW (ANP) - Mark Wotte stapt op bij de Schotse voetbalbond.

ANP
ANP

Dat doet de 53-jarige oud-trainer van onder meer FC Utrecht niet vanwege tegenvallende prestaties, maar omdat zijn taak als prestatiemanager volbracht is. Dat hebben de Schotse FA en Wotte zelf laten weten op de website van de bond.

Wotte werd in juni 2011 aangesteld bij de Schotse FA als directeur en prestatiemanager. Binnen die functie kreeg hij de hoogste Schotse jeugdteams en het nationale vrouwenelftal onder zijn hoede, met als doelstelling Schotland weer op de kaart te zetten als voetballand. Dat lukte hem onder meer door goede prestaties van de jeugdteams, zowel bij de mannen als vrouwen, op EK's.

Onder het bewind van Wotte openden onder meer zeven regionale voetbalscholen hun deuren. ,,Dat heeft de jeugdteams al kleine successen gebracht, gezien hun resultaten op de eindtoernooien'', liet Wotte dinsdag weten.

,,Mijn taak was om een structuur neer te zetten om het Schotse voetbal weer vooruit te helpen'', aldus Wotte. ,,Die structuur staat nu en de komende jaren zullen laten zien wat dat oplevert. Ik heb het idee dat ik mijn taak heb volbracht en ben blij dat het zo snel is gegaan. Ik heb genoten van mijn tijd hier, maar kijk ook uit naar een nieuwe uitdaging.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen