VOETBAL31 jan '14 11:24Aangepast op 31 jan '14 14:08

Utrecht roert zich op slotdag transfermarkt

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft de selectie op de laatste dag van de transfermarkt nog flink gewijzigd.

Matthieu Delpierre (L). EPA
Matthieu Delpierre (L). EPA

De eredivisionist heeft vrijdag Danny Koevermans, Matthieu Delpierre, Fernando Quesada en Christian Dorda vastgelegd en zag Bob Schepers en Kenny Teijsse elders (tijdelijk) onderdak krijgen.

De 35-jarige Koevermans, oud-spits van onder meer AZ en PSV, zat na zijn vertrek bij het Canadese Toronto FC zonder club en trainde al enkele dagen mee met Utrecht. De oud-international (vier caps) zal zich echter waarschijnlijk vooral op invalbeurten moeten richten.

Dat geldt niet voor de Fransman Delpierre. De 32-jarige centrumverdediger komt in ieder geval tot aan de zomer uit voor Utrecht. Hij komt over van 1899 Hoffenheim. De 20-jarige Quesada is daarentegen juist met het oog op de toekomst gehaald. De middenvelder heeft in Utrecht een contract tot medio 2017 ondertekend. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Barcelona.

Dorda

Dorda komt per direct over van Heracles Almelo en tekent in Utrecht voor 1,5 jaar. De Duitse verdediger (25) had in Almelo geen uitzicht op een basisplaats. Dorda moet de concurrentiestrijd aangaan met Dave Bulthuis.

Aanvaller Schepers komt de rest van het seizoen uit voor zijn oude club SC Cambuur, terwijl linksback Teijsse het seizoen afmaakt bij Helmond Sport.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen