VOETBAL13 okt '14 17:59Aangepast op 13 okt '14 18:15

NAC Breda ontslaat trainer Gudelj

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft maandag trainer Nebojsa Gudelj ontslagen.

ANP
ANP

De leiding van de eredivisionist is tot de conclusie gekomen dat er binnen de vereniging te weinig draagvlak voor de trainer is.

Jeugdcoach Eric Hellemons is als interim-trainer benoemd. Hij beschikt over de benodigde papieren. Oud-speler en clubicoon Rob Penders gaat hem assisteren. De voormalig verdediger kwam tussen 1999 en 2011 uit voor de Bredase club en trainde de A1. Marino Pusic, de assistent van Gudelj, is ook ontslagen.

Gudelj werd bijna 2 jaar geleden aangesteld als opvolger van de ontslagen John Karelse. De Serviër beëindigde zijn eerste seizoen als nummer 13 van de eredivisie. Het afgelopen voetbaljaar ontsnapte NAC Breda met een 15e eindklassering aan deelname aan de play-offs tegen degradatie.

Teleurstellend

NAC stelde de afgelopen weken teleur met drie competitienederlagen op rij. De club verloor van aartsrivaal Willem II (2-1), Ajax (5-2) en hekkensluiter Heracles Almelo (6-1). In het bekertoernooi kwam de formatie met de schrik vrij bij de amateurs van Spakenburg (3-4). Gudelj is na Jan de Jonge (Heracles) de tweede hoofdtrainer die gedwongen afscheid moet nemen van een eredivisieclub. Marco van Basten (AZ) deed op eigen verzoek een stapje terug.

De 46-jarige Gudelj kwam tussen 1997 en 2005 als voetballer uit voor NAC.

Gerelateerde artikelen