VOETBAL13 sep '14 18:54

RKC verliest ook van koploper NEC

Auteur: ANP Nieuws

NIJMEGEN (ANP) - Het wil nog altijd niet vlotten met RKC in de Jupiler League.

ANP
ANP

De uit de eredivisie gedegradeerde club verloor zaterdag opnieuw, met 1-0 van mededegradant NEC. RKC staat door die nieuwe zeperd op de voorlaatste plaats, met 4 punten uit zes duels.

Waar het voor RKC momenteel bij lange na niet loopt, daar gaat het voor NEC juist uitstekend. De Nijmegenaren boekten dankzij de treffer van Sjoerd Ars alweer hun vijfde overwinning van het seizoen en gaan daardoor voorlopig aan kop van de Jupiler League. Volendam en Roda JC kunnen dit weekeinde nog op gelijke hoogte komen.

Het duel in Nijmegen werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan het zaterdag overleden dochtertje van Remco Oversier, de algemeen directeur van RKC.

RKC houdt in de stand alleen Achilles '29 nog onder zich. De hekkensluiter verloor zaterdag ook en wist bovendien niet te scoren. FC Eindhoven was met 2-0 te sterk voor de Groesbekers. Invaller Anthony van den Hurk tekende na rust voor beide Eindhovense treffers. De ploeg van Jean-Paul de Jong staat dankzij die overwinning voorlopig vierde.

Gerelateerde artikelen