VOETBAL20 aug '14 01:08

Gelijkspel Real en Atlético in supercup

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - De eerste confrontatie tussen Real Madrid en stadsrivaal Atlético Madrid in de Spaanse supercup is onbeslist geëindigd: 1-1.

EPA
EPA

De peperdure Colombiaanse aanwinst James Rodriguez maakte in stadion Bernabeu tegen het einde van de wedstrijd de 1-0 en leek de thuisploeg een benauwde zege te bezorgen. Maar kort voor het eindsignaal bracht Raúl Garcia de bezoekers op gelijke hoogte. De return is vrijdag in stadion Vicente Calderon van Atlético.

De strijd om de supercup in Spanje gaat tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Atlético veroverde vorig jaar het kampioenschap in de Primera Liga, Real Madrid de beker. Beide ploegen stonden eerder dit jaar ook tegenover elkaar in de finale van de Champions League. De 'Koninklijke' won die hoofdprijs.

Bij de sterrenploeg van trainer Carlo Ancelotti speelde de Duitse aankoop Toni Kroos vanaf het beginsignaal mee. Rodriguez, die furore maakte op het WK voetbal in Brazilië, verving bij Real in de tweede helft de Portugese vedette Cristiano Ronaldo.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen