VOETBAL1 jun '13 19:14

Moeizame zege Madrid bij afscheid Mourinho

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - José Mourinho heeft zaterdag zijn laatste wedstrijd als trainer van Real Madrid gewonnen.

EPA
EPA

Gemakkelijk ging het allemaal niet voor de 'Koninklijke' tegen Osasuna. De club uit Pamplona vocht zich in hetEstadio Santiago Bernabéu terug van een 2-0-achterstand, maar uiteindelijk wonnen de Madrilenen alsnog: 4-2.

Die moeizame zege paste wel in het turbulente seizoen van Real Madrid. De ploeg van Mourinho won begin dit jaar nog wel de Spaanse Supercup, maar moest de landstitel afstaan aan FC Barcelona en verloor in de Spaanse bekerfinale van Atlético Madrid. In de Champions League strandde Real Madrid in de halve finales. Daardoor blijft zijn erelijst in de Spaanse hoofdstad beperkt tot één landstitel (2011-2012), een Spaanse beker en Supercup.

Hoewel het contract van Mourinho in Madrid nog 3 jaar doorloopt, besloten beide partijen daar vorige week na langdurige speculaties deze zomer al een einde aan te maken. Het was een publiek geheim dat de 50-jarige Portugees overhoop lag met enkele invloedrijke spelers van de 'Koninklijke', zoals doelman Iker Casillas en Sergio Ramos. De verwachting is dat Mourinho op korte termijn bekend maakt terug te keren bij Chelsea, de Engelse club waarmee hij eerder al succesvol was.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen