VOETBAL26 apr '16 07:24

Vardy mist kampioenswedstrijd Leicester

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Uitgerekend in de kampioenswedstrijd van Leicester City zondag tegen Manchester United op Old Trafford zal clubtopscorer Jamie Vardy moeten toekijken.

EPA
EPA

De trefzekere aanvaller, dit seizoen al goed voor 22 competitiegoals, is voor een extra duel geschorst wegens wangedrag. Hij zat afgelopen zondag al het eerste deel van zijn schorsing uit in de gewonnen wedstrijd tegen Swansea (4-0).

De 29-jarige spits vroeg bij de Engelse voetbalfederatie een hoorzitting aan in een poging om een extra straf te voorkomen. Een speciale commissie oordeelde echter dat Vardy ook nog bij de komende wedstrijd tegen ManUnited moet toekijken. Hij dient ook een boete te betalen van bijna 13.000 euro.

Vardy werd op 17 april in de wedstrijd tegen West Ham United (2-2) uit het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart. Hij reageerde in woord en gebaar woedend op de beslissing van arbiter Jon Moss. Die uitbarsting komt hem nu duur te staan.

Indien Leicester zondag wint in Manchester is de eerste landstitel een feit. Vardy is weer beschikbaar voor de resterende duels met Everton en Chelsea.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen