VOETBAL6 jun '13 22:33Aangepast op 10 jun '13 11:36

Jong Oranje verslaat Duitsland met 3-2

Auteur: BNR Webredactie

Jong Oranje is de jacht op de Europese titel begonnen met een zwaarbevochten zege op Duitsland.

ANP
ANP

Invaller Leroy Fer zorgde er met zijn doelpunt vlak voor tijd voor dat de ploeg van bondscoach Cor Pot een verre van overtuigend optreden toch afsloot met 3 punten: 3-2.

Twee gezichten
ong Oranje liet in het HaMoshava-stadion aan de Middellandse Zee twee gezichten zien. Voor rust tikte het elftal van Pot de jonge 'Mannschaft' bij vlagen weg. Het leverde, ook met dank aan de blunderende doelman Bernd Leno, twee doelpunten op. De oranje brigade liet zich vanaf de start van de tweede helft echter ver terugdringen door de Duitsers, die voor rust niks hadden laten zien maar het Nederland op kracht en loopvermogen plotseling heel moeilijk maakten. Zo makkelijk als Jong Oranje in de eerste 45 minuten voetbalde, zo moeizaam ging dat daarna.

Zoals zich in de aanloop naar het duel al liet aanzien, kreeg Marco van Ginkel op het middenveld de voorkeur boven Jordy Clasie. Het talent van Vitesse moest met zijn loopvermogen steeds over de Duitse 'Kapitän' Lewis Holtby denderen en deed dat voor rust met verve. Van Ginkel was nadrukkelijk aanwezig en bleef als een van de weinigen bij Jong Oranje ook in de tweede helft overeind.

Blunder
De ploeg van Pot startte uitstekend en kreeg via Van Ginkel en Adam Maher in de eerste 10 minuten al twee grote kansen. Jong Oranje drukte het veldoverwicht in de 24e minuut uit in de score. De Duitse keeper Leno leek zich lelijk te verkijken op een schot van Maher, dat in de andere hoek verdween: 1-0. De doelman blunderde een kwartiertje later opnieuw opzichtig. Georginio Wijnaldum slalomde vanaf de rechterkant op fraaie wijze naar binnen en zag hoe zijn schot via Leno over de lijn ging: 2-0.

Stefan de Vrij
Jong Oranje leek daarmee op weg naar een simpele overwinning, maar zakte na rust ver terug. Binnen 2 minuten was de spanning terug toen doelman Jeroen Zoet na een fout van Stefan de Vrij in het strafschopgebied Holtby neerlegde. Sebastian Rudy bleef vervolgens koel vanaf 11 meter. Holtby zorgde 10 minuten voor tijd voor de verdiende gelijkmaker, maar dankzij Fer trok het moegestreden Oranje toch nog de zege naar zich toe.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen