VOETBAL15 nov '13 22:56

Griekenland zet belangrijke stap naar WK

Auteur: ANP Nieuws

PIRAEUS (ANP) - Griekenland heeft vrijdagavond in Piraeus een belangrijke stap gezet op weg naar de eindronde van het WK voetbal in Brazilië.

EPA
EPA

Het elftal van bondscoach Fernando Santos versloeg Roemenië met 3-1 en kan derhalve de return dinsdag in Roemenië met vertrouwen tegemoet zien.

Konstantinos 'Kostas' Mitroglou was met twee doelpunten de gevierde man. De Roemenen, die in de kwalificatiegroep tweede werden achter Oranje, moeten moed putten uit de tegentreffer.

De start was veelbelovend voor de Grieken. Mitroglou, die als spits van Olympiakos echt een thuiswedstrijd speelde, opende de score binnen het kwartier. Dimitris Salpingidis, de vedette van Huub Stevens' PAOK Saloniki, was de aangever met een steekpassje. De Roemenen reageerden verrassend snel. Bogdan Stancu kopte van dichtbij de gelijkmaker binnen na een voorzet van Gabriel Torje.

Lobont

De 1-1 prijkte maar zo'n anderhalve minuut op het scorebord. Salpingidis schoot die er vanaf. Vasilis Torosidis bood hem de bijna niet te missen kans. Trainer Victor Piturca zag op de Roemeense bank met stijgende tevredenheid toe hoe zijn spelers deze toch perspectiefrijke nieuwe stand lang bewaakten.

Halverwege de tweede helft ging het alsnog mis. Mitroglou werd opnieuw bedolven nadat hij doelman Bogdan Lobont opnieuw kansloos had gelaten. Konstantinos Katsouranis kopte de bal voor zijn voeten. Niet veel later werd de matchwinner onder luid applaus naar de kant gehaald. Daar kreeg hij nog mee dat de ingevallen Roemeen Costin Lazar in blessuretijd een tweede gele kaart kreeg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen