VOETBAL17 dec '13 15:53

AZ zonder Wuytens tegen Heerenveen

Auteur: ANP Nieuws

ALKMAAR (ANP) - AZ strijdt woensdag zonder Jan Wuytens om een plek in de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-beker.

Jan Wuytens (L). ANP
Jan Wuytens (L). ANP

De Belgische verdediger moet de confrontatie met sc Heerenveen aan zich voorbij laten gaan vanwege een voetblessure. Nick Viergever verhuist naar het centrum om de plek van Wuytens over te nemen, waardoor Ridgeciano Haps een kans krijgt als linksback.

Trainer Dick Advocaat kan tegen de Friese club van Marco van Basten wel weer beschikken over Maarten Martens en Nemanja Gudelj. De Belgische spelmaker ontbrak zondag op bezoek bij Heracles Almelo (2-0) vanwege een kuitblessure, Gudelj was geschorst.

Advocaat sprak na de nederlaag in Almelo harde woorden over zijn spelers, die hij onder meer een slappe instelling verweet. ,,Ik heb de jongens gezegd dat als ze AZ als springplank willen gebruiken, ze dit soort duels móeten winnen. Ze moeten hard voor elkaar kunnen zijn. Soms is het nog te veel een vriendengroepje. Buiten het veld is dat prima, op het veld niet'', zei Advocaat dinsdag op de website van AZ.

Bij Heerenveen keert Pele van Anholt terug na een schorsing. Op de al langer geblesseerden Samir Fazli, Uche Nwofor en Stefano Marzo na, heeft Van Basten een fitte selectie. ,,We zullen zien of we ons kunnen meten met AZ'', zei de oud-bondscoach, die zijn spelers dinsdag liet oefenen op strafschoppen. ,,Je weet het namelijk maar nooit. Het wordt in ieder geval een echte bekerkraker.'' De wedstrijd in Alkmaar begint om 18.45 uur.

Gerelateerde artikelen