VOETBAL6 nov '13 13:01

Bekerduel Cambuur-FC Utrecht woensdagmiddag

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Het duel uit de achtste finales van de KNVB-Beker tussen SC Cambuur en FC Utrecht wordt op woensdag 18 december om 15.30 uur gespeeld.

ANP
ANP

Dit is het gevolg van het competitieprogramma van beide ploegen in de weekeinden ervoor en erna waarin wijzigingen onmogelijk waren. Dat heeft de KNVB woensdag bekendgemaakt.

Onder meer door Europese verplichtingen van een van de tegenstanders (PSV) en eerder geuite wensen van de betrokken clubs en lokale autoriteiten was een andere speeldag geen optie. Omdat in Leeuwarden 's avonds Het Glazen Huis van 3FM Serious Request wordt geopend kan het duel ook niet 's avonds worden gespeeld.

,,We zijn ons ervan bewust dat dit geen optimale situatie is voor beide clubs en alle betrokken voetballiefhebbers'', meldde een woordvoerder van de bond. ,,Ondanks het tijdstip hopen we van harte dat supporters de mogelijkheid vinden om de wedstrijd van hun club te aanschouwen.''

Het bekerprogramma begint op 17 december met de wedstrijd Excelsior-PEC Zwolle (20.00 uur). Op woensdag staan behalve Cambuur-Utrecht de volgende duels op het programma: AZ - sc Heerenveen (18.45), Roda JC - Vitesse (19.45), JVC Cuijk - MVV Maastricht (20.00) en Heracles Almelo - Feyenoord (20.45). Donderdag volgen nog FC Groningen - NEC (18.45) en IJsselmeervogels-Ajax (20.45).

Gerelateerde artikelen