VOETBAL1 jun '13 23:03Aangepast op 1 jun '13 23:20

Valencia loopt CL mis op slotdag

Auteur: ANP Nieuws

SEVILLA (ANP) - Valencia heeft de enige plek in de Primera Division die recht geeft op de voorrondes voor de Champions League op de slotdag verspeeld.

Alvaro Negredo op archief, EPA
Alvaro Negredo op archief, EPA

Op bezoek bij Sevilla ging de ploeg uit de sinaasappelstadmet 4-3 onderuit. Real Sociedad won wél, uit bij Deportivo la Coruña (0-1), en ging daardoor over Valencia heen op de ranglijst.

Alvaro Negredo zorgde hoogstpersoonlijk voor de nederlaag van Valencia. De Sevilla-spits maakte alle doelpunten voor zijn ploeg. Daar begon hij mee toen Ever Banega Valencia in de 12e minuut op 0-1 had geschoten. Een discutabel gegeven strafschop en evenzeer discutabele rode kaart in het nadeel van Valencia maakten het Sevilla gemakkelijker te winnen.

Bij Real Sociedad was Antoine Griezmann de gevierde man. Zijn treffer na 22 minuten spelen zorgde er niet alleen voor dat zijn ploeg de Champions League ingaat, maar ook dat Deportivo la Coruña degradeerde. Even kwam de zege van Sociedad nog in gevaar toen Deportivo vol op de aanval ging spelen en Markel Bergara van Sociedad nog rood kreeg. Het bleef echter bij 0-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen