VOETBAL30 jul '13 23:05

Al Ahli krijgt geen uitstel

Auteur: ANP Nieuws

CAIRO (ANP) - De Egyptische voetbalclub Al Ahli heeft geen uitstel gekregen voor de Champions Leaguewedstrijd tegen Orlando Pirates uit Zuid-Afrika.

ANP
ANP

Het duel in groep A staat gepland voor zondagavond laat, maar de titelverdediger mag van de militaire autoriteiten niet in het Air Force-stadion in Cairo spelen wegens de politiek onstabiele situatie. Het leger denkt de veiligheid niet te kunnen garanderen, ook al moet het duel achter gesloten deuren worden afgewerkt wegens een straf voor eerdere ongeregeldheden.

Al Ahli kan alleen in de grote accommodaties van Cairo of Alexandra terecht omdat die over een goedgekeurde lichtinstallatie beschikken. Uitwijken naar een stadion in een andere stad en overdag voetballen stuit op bezwaren omdat de Egyptische spelers zich aan de voorschriften van de Ramadan willen houden.

De Afrikaanse voetbalfederatie (CAF) wees een verzoek de wedstrijd uit te stellen tot na de vastentijd dinsdag af. Het voorstel van Orlando Pirates, dat liever niet naar Egypte reist, op neutraal terrein te spelen vond ook geen gehoor.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen