VOETBAL9 nov '13 21:46

Vitesse nieuwe koploper

Auteur: ANP Nieuws

ARNHEM (ANP) - Vitesse gaat meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen in de eredivisie.

Christian Atsu (M) van Vitesse heeft de 1-0 gescoord tegen FC Utrecht. ANP PRO SHOTS
Christian Atsu (M) van Vitesse heeft de 1-0 gescoord tegen FC Utrecht. ANP PRO SHOTS

De zege van vorige week bij Ajax kreeg zaterdag een vervolg tegen FC Utrecht. In het eigen Gelredome won de formatie van trainer Peter Bosz door een late treffers van Mike Havenaar en Davy Pröpper, 3-1.

Na een half uur kwam Vitesse op voorsprong. Na een paar twijfelgevalletjes in het strafschopgebied van Utrecht besloot scheidsrechter Pol van Boekel de bal op de stip te leggen na een handsbal van Kai Heerings. Van 11 meter schoot Christian Atsu onberispelijk raak.

Vitesse was in die fase aanmerkelijk beter. Doelman Robbin Ruiter greep in bij een kopbal van Mike Havenaar. Een schot van Renato Ibarra ging maar net over. Datzelfde gold voor een gevaarlijke inzet van Pröpper, de meest vooruitgeschoven man op het Arnhemse middenveld.

Toornstra

Pas bij een achterstand begon FC Utrecht te voetballen. Nog voor rust kreeg het elftal van trainer Jan Wouters vervolgens enkele kansen op de gelijkmaker. Een aardige intikkertje van Jens Toornstra werd maar net gestopt door keeper Piet Velthuizen, centrale verdediger Guram Kashia blokte een schot van Steve de Ridder. De Belg was even later ook nog met een kopbal dichtbij een treffer. Opnieuw greep Velthuizen in.

Na iets meer dan een uur kwam Utrecht alsnog langszij. De Ridder maakte de 1-1 ook al uit een strafschop. Opnieuw was hands, dit keer van Kashia, voor Van Boekel aanleiding de bal op de stip te leggen.

Doellijn

De Utrechtse treffer kon amper nog verrassend worden genoemd. Wouters had zijn formatie na de hervatting met de minuut gevaarlijker zien worden. De Ridder was even voor zijn doelpunt al dichtbij de gelijkmaker geweest. Hij was Velthuizen al gepasseerd maar zag Jan-Arie van der Heijden de bal van de doellijn halen.

Daarna trok Vitesse het initiatief weer naar zich toe. Aanvankelijk schoot Lucas Piazon nog tegen de paal. Met een fraaie kopbal hielp Havenaar de thuisclub daarna wel aan de winst. Pröpper knalde vervolgens prachtig de 3-1 binnen.

Gerelateerde artikelen