VOETBAL24 nov '13 14:32Aangepast op 24 nov '13 14:56

RKC Waalwijk verslaat Feyenoord

Auteur: ANP Nieuws

WAALWIJK (ANP) - Trainer Ronald Koeman van Feyenoord zei het afgelopen week nog maar eens: ,,er is dit seizoen in de eredivisie geen ploeg beter dan wij''.

ANP
ANP

Die optimistische opvatting kan zijn team echter nog altijd niet waarmaken. De Rotterdammers stelden zondag bij laagvlieger RKC Waalwijk zwaar teleur: 1-0. In de extra tijd zorgde Aurélien Joachim voor de sensationele winst.

Het duel in het lang niet volle stadion kwam moeizaam op gang. Feyenoord was in alle linies de betere ploeg, maar speelde te slordig en te rommelig om het surplus aan kwaliteit in de zwakke eerste helft uit te buiten.

Mede door het chaotische verdedigen van de thuisclub ontstonden voor de rust in het Waalwijkse strafschopgebied wel wat hachelijke momenten, maar grote kansen kregen de Rotterdammers niet. Aanvalsleider Graziano Pellè, terug als aanvoerder na een schorsing van drie duels, maakte een passieve indruk.

Goossens

Bij Feyenoord kreeg John Goossens weer eens een kans als 'hangende' en zwervende linksbuiten, als vervanger van de met zijn vorm tobbende Jean-Paul Boëtius. De voormalige NEC-speler deed zijn best, maar kon in het eerste bedrijf amper bekoren. Hij schoot te gehaast en te onzuiver op het RKC-doel, leed nogal wat balverlies en liet de snelle rechtsback Mitch Apau een paar keer gevaarlijk opkomen.

Bij RKC ging het meeste gevaar uit van Romeo Castelen. De voormalige Feyenoorder was zijn tegenstander Terence Kongolo bij vlagen te slim en te snel af. Castelen kreeg voorin echter amper steun.

Hoopgevend

Goossens begon met een vervaarlijk schot (net naast) hoopgevend aan de tweede helft. Maar ook Castelen (zijnet) liet zich namens RKC gelden. Lex Immers miste de eerste open kans van de opbloeiende wedstrijd uit een voorzet van Goossens. De grillige middenvelder kopte in de 52e minuut in riante positie naast.

Het fel aandringende Feyenoord, met Pellè nu wel in een leidende rol, dwong doelman Jan Seda in het laatste half uur tot een aantal moeizame reddingen. RKC was in de counter kansrijk, met name dankzij Castelen. Doelman Erwin Mulder voorkwam met een reflex een treffer van Robert Braber. Tegen het zondagsschot van Joachim had hij echter geen verweer, 1-0.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen