VOETBAL25 sep '13 13:53Aangepast op 25 sep '13 16:41

Twente mist Castaignos en Promes in Friesland

Auteur: ANP Nieuws

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente gaat donderdag zonder Luc Castaignos en Quincy Promes op bezoek bij sc Heerenveen in de tweede ronde van het bekertoernooi.

Luc Castaignos. ANP
Luc Castaignos. ANP

Spits Castaignos ontbreekt vanwege een schorsing, Promes heeft last van zijn knie. Naar verwachting worden zij in het Abe Lenstra-stadion vervangen door de aanwinsten Luka Djordjevic en Youness Mokhtar. ,,Dat zijn geen onlogische opties'', erkende trainer Michel Jansen woensdag.

FC Twente trof Heerenveen eind vorige maand al in competitieverband in Enschede (1-1). De Friezen konden toen echter niet beschikken over hun topschutter Alfred Finnbogason. ,,We zullen nu rekening met hem moeten houden'', zei Jansen. ,,Hij is een gevaarlijke spits. Heerenveen is sowieso geen makkelijke tegenstander om het bekertoernooi mee te beginnen.''

De Mexicaanse aanvaller Jesús Corona is volgens Jansen dicht bij zijn eerste speelminuten voor Twente. ,,Jesús wordt steeds fitter, hij heeft de trainingen nodig om fysiek aan te sluiten en dat gaat goed.'' Robbert Schilder is na langdurig blessureleed klaar voor zijn rentree.

Bij de thuisploeg van trainer Marco van Basten ontbreekt de geblesseerde verdediger Arnold Kruiswijk. Mitchell Dijks keert terug na een schorsing. Voor Heerenveen staat komende zondag de Friese derby tegen SC Cambuur op het programma, maar volgens Van Basten is zijn elftal nog helemaal niet bezig met dat duel. ,,Op het trainingsveld wordt alleen over Twente gesproken. De beker blijft de kortste route naar Europees voetbal.''

Gerelateerde artikelen