VOETBAL9 dec '13 20:07

Activisten verstoren persconferentie Real

Auteur: ANP Nieuws

KOPENHAGEN (ANP) - De persconferentie van Real Madrid aan de vooravond van de laatste groepswedstrijd in de Champions League tegen FC Kopenhagen is maandag verstoord door milieuactivisten.

EPA
EPA

Trainer Carlo Ancelotti was net begonnen aan zijn voorbeschouwing met de pers toen achter zijn rug langs op een scherm een poster van Greenpeace naar beneden kwam met, in het Engels, de tekst 'Red de Noordpool' en 'Geef Gazprom de rode kaart'.

De Russische oliegigant is een van de hoofdsponsors van het lucratiefste Europese bekertoernooi. Een official greep snel in en haalde het protestpapier weg. Ancelotti en verdediger Pepe, die naast hem achter de tafel zat, keken geamuseerd toe.

De penningmeester van Kopenhagen kon er de lol niet van inzien. De Deense club wacht waarschijnlijk een fikse boete. De UEFA veroordeelde FC Basel onlangs tot betaling van 30.000 euro wegens een vergelijkbaar voorval.

Toen ontregelden de natuurbeschermers, die zich als oranje ninja's aan touwen vanaf de dakrand van het stadion lieten zakken en met spandoeken zwaaiden, de wedstrijd tegen Schalke 04. Het duel lag 5 minuten stil. Ook die actie van een Greenpeace-viertal was gericht tegen Gazprom, dat in het poolgebied naar olie en gas boort. De UEFA verweet de Zwitserse gastheren nalatigheid in de organisatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen