VOETBAL4 aug '13 18:11

Blamage Werder en Mönchengladbach in beker

Auteur: ANP Nieuws

SAARBRÜCKEN (ANP) - Werder Bremen en Borussia Mönchengladbach hebben zich zondag in de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi geblameerd door te verliezen van clubs uit de derde divisie.

EPA
EPA

Bremen moest in de verlenging buigen voor 1. FC Saarbrücken (3-1), terwijl Gladbach na strafschoppen werd uitgeschakeld door SV Darmstadt.

Na 90 minuten stonden Saarbrücken en Werder Bremen nog op 1-1. Door treffers van Tim Stegerer en Marcel Ziemer in de verlenging bekert de derdedivisionist verder. Eljero Elia ontbrak bij Bremen wegens ziekte.

Ook Borussia Mönchengladbach strandde zondag tegen een ploeg van het derde niveau. Nadat er zowel tijdens de reguliere speeltijd als in de verlenging niet was gescoord, was SV Darmstadt beter in het nemen van strafschoppen, mede door een gemiste penalty van invaller Luuk de Jong. Ook promovendus Eintracht Braunschweig ligt uit de beker. Arminia Bielefeld, uitkomend op het tweede niveau, was met 2-1 te sterk.

Hamburger SV is wel door naar de tweede ronde, dankzij een ruime overwinning bij SV Schott Jena: 0-4. Aanvoerder Rafael van der Vaart tekende voor de 3-0, nadat Artjoms Rudnevs al twee keer had gescoord. Jacques Zoua was de maker van de 4-0.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen