VOETBAL29 sep '13 16:36

Pellè voert Feyenoord naar subtop

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - De langverwachte opmars van Feyenoord in de eredivisie begint stilaan serieuze vormen aan te nemen.

ANP
ANP

De ploeg van trainer Ronald Koeman versloeg zondag in De Kuip laagvlieger ADO Den Haag met ruime cijfers (4-2), vooral dankzij een hoofdrol van de verrassende 'kapitein' Graziano Pellè (drie treffers en een assist). Met 13 punten uit de laatste vijf competitieduels is de Rotterdamse ploeg inmiddels in de subtop beland.

Feyenoord trad zonder Samuel Armenteros (gepasseerd) aan en met Jean-Paul Boëtius terug in het basisteam. Ook Stefan de Vrij (verlost van een schorsing) en Jordy Clasie (voor Ruud Vormer) maakten hun rentree in het Rotterdamse elftal. Meest opvallend was evenwel de aanvoerdersband om de arm van aanvalsleider Pellè.

Bij absentie van De Vrij en Clasie fungeerde de Italiaanse centrumspits afgelopen donderdag in de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht (3-0) al als captain. Op het officiële formulier met de opstellingen stond De Vrij zondag tegen ADO Den Haag weer als vertrouwde aanvoerder vermeld. Maar het was wel degelijk Pellè die zich voor de wedstrijd bij arbiter Serdar Gözübüyük meldde als teamcaptain.

Plaag

De nummer 9 van Feyenoord was niet alleen formeel de leider van de thuisploeg. Hij gaf ook tijdens de wedstrijd het goede voorbeeld. Pellè maakte een zeer gedreven indruk en was een voortdurende plaag voor de Haagse verdediging. In de 7e minuut opende hij de score uit een fraaie aanval, met Clasie en Lex Immers (ex-ADO Den Haag) in een dienende rol (1-0).

Feyenoord kon daarna niet meteen doordrukken. Het tempo en de durf verdwenen uit het spel, waardoor ook het legioen in de zonnige Kuip stilviel. Vlak voor de rust kwamen de bezoekers weer in grote problemen. Nadat Daryl Janmaat een open kans jammerlijk had gemist (naast), verdubbelde Bruno Martins Indi met een mooie uithaal alsnog de score: 2-0. Pellè legde de bal met zijn brede borst klaar.

Na de rust kwam de zege van Feyenoord niet in gevaar. Het was uiteraard Pellè die met twee treffers, waarvan één uit een strafschop, de uitslag nog wat meer aanzien gaf: 4-0. In de slotfase schoot Mike van Duinen namens ADO Den Haag een strafschop hoog over het doel. Ricky van Haaren kwam nadien tegen zijn oude club alsnog tot scoren, waarna Clasie de bal ook nog in eigen doel kopte: 4-2.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen