VOETBAL5 nov '13 22:59

Juventus schiet weinig op met gelijkspel

Auteur: ANP Nieuws

TURIJN (ANP) - Juventus had dinsdag niet genoeg aan één helft goed voetbal tegen Real Madrid om de winst naar zich toe te trekken in het Champions Leagueduel in Turijn.

EPA
EPA

Voor rust was de thuisclub de bovenliggende partij, maar Real boog dat in de tweede helft om. De 2-2-eindstand was dan ook terecht.

Het was in de eerste helft niet te merken dat Real Madrid de soevereine koploper in poule B van de Champions League is. De Madrilenen wachtten vooral af op wat de Italianen zouden verzinnen om de ban te breken. Juventus had niets aan een gelijkspel en voor de ploeg uit Turijn volstond alleen de winst. Daar speelde 'de Oude Dame' dan ook naar.

'Juve' was in de 17e minuut dicht bij een voorsprong toen Realverdediger Pepe bijna de bal achter zijn eigen doelman Iker Casillas tikte. De keeper, in de competitie bankzitter, kon de bal echter keren. Dat deed hij even later nogmaals op een knappe kopbal van Claudio Marchisio.

Ronaldo

Het waren de voorboden van de onontkoombare voorsprong voor Juventus. De Fransman Paul Pogba werd in de diepte gestuurd en kwam daar zijn landgenoot Raphaël Varane tegen. Die gleed Pogba ongelukkig onderuit, waarna Howard Webb naar de strafschopstip wees. Arturo Vidal wist wel raad met dat buitenkansje: 1-0.

Er leek dan ook niets aan de hand voor de Italianen toen die met de voorsprong gingen rusten. Binnen een kwartier in de tweede helft waren de rollen echter volledig omgedraaid. In de 52e minuut strafte Cristiano Ronaldo, tot dan toe vrijwel onzichtbaar, op aangeven van Karim Benzema het domme balverlies van Martín Cáceres genadeloos af: 1-1. Op een uur spelen zorgde Gareth Bale voor de voorsprong voor de gasten: 1-2.

Hoewel het oogde alsof Juventus rijp voor de slacht was, bracht Fernando Llorente toch ineens de 2-2 op het scorebord. Daar bleef het bij, temeer omdat wissels aan beide kanten het tempo behoorlijk uit de wedstrijd haalden. Juventus heeft door het gelijkspel 3 punten en moet in de komende wedstrijden in de achtervolging op Galatasaray en FC Kopenhagen voor de tweede plek in de poule. Kopenhagen won met 1-0 van Galatasaray en die beide ploegen hebben daardoor 4 punten.

Gerelateerde artikelen