VOETBAL7 aug '13 11:13Aangepast op 7 aug '13 15:36

'Meulensteen alweer ontslagen bij Anzji'

Auteur: ANP Nieuws

MACHATSJKALA (ANP) - René Meulensteen is na zo'n 2 weken alweer ontslagen als hoofdtrainer bij Anzji Machatsjkala.

Meulensteen (L) op de training van Manchester United. EPA
Meulensteen (L) op de training van Manchester United. EPA

De Russische club voert een radicale koerswijziging door en wil niet verder met de opvolger van Guus Hiddink, zo melden Russische media.

Volgens de UEFA heeft Anzji al een opvolger voor de voormalige assistent van Alex Ferguson bij Manchester United gevonden. Gadzji Gadzjiev begint aan zijn vierde periode als hoofdtrainer van de Russische club. De 67-jarige oefenmeester moet de nieuwe plannen van de steenrijke eigenaar Sulejman Kerimov vormgeven.

Anzji laat woensdagmiddag op de eigen website weten dat het met een meerjarenplan gaat werken. De formatie concentreert zich niet alleen nog maar op peperdure vedetten als Samuel Eto'o, die naar verluidt voor meer dan 15 miljoen euro per jaar op de loonlijst staat. Anzji wil vooral verder met eigen jeugdspelers.

De clubleiding laat weten dat het anders ook niet meer aan de strenge regelgeving van de UEFA wat betreft Financial Fairplay kan voldoen. Het budget van de club zal drastisch omlaag gaan, van zo'n 180 miljoen naar 50 a 70 miljoen euro. Anzji bevestigt overigens nog niet het vertrek van Meulensteen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen