VOETBAL5 okt '13 21:51

Spectaculaire zege Eagles op NEC

Auteur: ANP Nieuws

DEVENTER (ANP) - Go Ahead Eagles heeft met een 4-3-overwinning op NEC ruim afstand genomen van de gevarenzone.

ANP
ANP

De promovendus uit Deventer was zaterdag in de eerste helft op alle fronten een klasse beter dan NEC. Na de rust kwam de Nijmeegse ploeg beter in de wedstrijd en verspeelde Go Ahead Eagles een 3-0-voorsprong. In de slotfase besliste Alireza Jahanbakhsh de wedstrijd met een eigen doelpunt alsnog in Deventer voordeel.

NEC heeft in de competitie al sinds 22 februari geen wedstrijd meer gewonnen. Ook na het ontslag van trainer Alex Pastoor en het aantrekken van een drietal spelers, is de Nijmeegse club nog steeds hekkensluiter is in de eredivisie.

Go Ahead Eagles kende in de sfeervolle Adelaarshorst een droomstart. Het duel was amper begonnen toen de bal al achter doelman Kalle Johnsson lag. De keeper van NEC verkeek zich volledig op een vrije trap van Deniz Türüc.

Vleugels

Die opsteker gaf de ploeg van trainer Foeke Booy vleugels. Met fris, verzorgd voetbal zetten de Eagles NEC onder druk. Marnix Kolder miste de mogelijkheid de score te verdubbelen. In vrije positie zocht de spits het doel veel te hoog.

NEC stelde er weinig tegenover. Pas na ruim 20 minuten kwam de Nijmeegse ploeg in de buurt van doelman Eloy Room. De keeper van de Eagles reageerde attent bij een uitbraak van Christoph Hemlein.

Definitief afstand

Nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak. Jarchinio Antonia speelde Kevin Convoy kinderlijk eenvoudig uit, waarna Xander Houtkoop van dichtbij simpel de 2-0 binnen kon tikken. Nog voor de rust leek Go Ahead definitief afstand te nemen van het zwalkende NEC. De beweeglijke Antonia was veel te snel voor het centrale verdedigingsduo Rens van Eijden en Michel Breuer en schoof vervolgens beheerst de 3-0 achter doelman Johnsson.

In de tweede helft bracht Anton Janssen, de trainer van NEC, de niet geheel okselfrisse Michael Higdon in. Veel verschil maakte dat aanvankelijk niet uit, alhoewel NEC er wel meer een wedstrijd van maakte. Nadat dezelfde Higdon na bijna een half uur de achterstand tot 3-1 verkleinde rook NEC alsnog mogelijkheden. Go Ahead Eagles kwam zelfs in de problemen. Jakob Jantscher en Ryan Koolwijk maakten de achterstand geheel goed. In de spectaculaire slotfase zorgde de Iraniër Jahanbakhsh voor de definitieve beslissing door de 4-3 in eigen doel te schieten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen