VOETBAL7 dec '13 21:58

RKC en Cambuur houden elkaar in evenwicht

Auteur: ANP Nieuws

WAALWIJK (ANP) - Het duel tussen RKC Waalwijk en SC Cambuur is zaterdagavond geëindigd in 2-2.

ANP
ANP

Beide ploegen kregen kansen op meer, maar het gelijkspel was een verdiende uitslag. In de strijd tegen degradatie schieten beide laagvliegers er echter weinig mee op.

Cambuur had aanvankelijk het initiatief. Erik Bakker en spits Michiel Hemmen kregen al vroeg kansen op de openingstreffer. Met name Hemmen mocht het zich aanrekenen dat hij zijn ploeg niet op voorsprong bracht. Vrij voor keeper Jan Seda produceerde hij slechts een slap rollertje.

De eerste de beste kans voor de thuisclub was meteen raak. Robert Braber werd na 16 minuten de diepte ingestuurd door Kenny van Hoevelen. Ramon Leeuwin stapte daarbij te laat, waardoor het geen buitenspel was en Braber koelbloedig de 1-0 kon aantekenen. De marge werd even later bijna verdubbeld, maar Leeuwin kon de bal nog net over zijn eigen doel werken.

Controle

RKC had daarna ook de controle, maar kreeg halverwege de eerste helft toch de eerste tegenslag te verwerken. Romeo Castelen viel uit met een spierblessure. Nog geen 10 minuten later ging ook Evander Sno geblesseerd op de grond zitten, vlak nadat Hemmen onverwacht uit een hoekschop de 1-1 had binnen gekopt.

Sno kon niet verder en zocht na Castelen ook de kleedkamer op. Zijn vervanger was echter nog niet klaar met zijn warming-up en vlak voordat Imad Najah erin kwam maakte Hemmen zijn tweede, waarbij Mitch Apau wel erg onbesuisd langs de bal trapte.

Wissel

In de rust moest trainer Erwin Koeman van RKC al zijn derde wissel toepassen. Doelman Seda kon niet verder en werd vervangen door Arjan van Dijk. Daardoor moesten de 11 spelers die aan de tweede helft begonnen ook het duel afmaken en de achterstand ongedaan zien te maken.

Dat lukte de Waalwijkers al na 7 minuten. Mohamed El Makrini kreeg ongelukkig de bal op de hand in zijn eigen strafschopgebied, waarna scheidsrechter Eric Braamhaar de bal op de stip legde. Aanvoerder Sander Duitse faalde niet: 2-2.

Damiano Schet was namens RKC nog dichtbij de winst, maar hij zag Leonard Nienhuis redden. Ook Cambuur kreeg nog een kans via Marcel Ritzmaier, maar ook die inzet werd gekeerd. RKC beëindigde het duel met 10 man omdat Schet in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen