VOETBAL8 dec '13 18:32

Heracles wint eindelijk in Kerkrade

Auteur: ANP Nieuws

KERKRADE (ANP) - Na negen mislukte pogingen lukte het Heracles Almelo zondag dan eindelijk.

ANP
ANP

De Overijsselse ploeg won voor het eerst in eredivisieverband op bezoek bij Roda JC, dat de Heraclieden daardoor langszij zag komen in het rechterrijtje van de eredivisie: 1-3. Invaller Oussama Tanane was na rust de gevierde man met twee rake afstandsschoten.

De Nederlandse Marokkaan was amper ingevallen voor Mikhael Rosheuvel toen hij een poging afvuurde op het doel van Filip Kurto. De wispelturige Poolse keeper liet zich weer eens van zijn slechtste kant zien door het houdbare schot door zijn handen te laten glippen, waarmee hij de ondergang van Roda inluidde. Dankzij nog een rake uithaal van Tannane, waar Kurto dan weer weinig aan kon doen, won Heracles voor het eerst sinds eind oktober weer eens een competitieduel. Voor Roda, dat al net zo lang wacht op 3 punten, duurt de vormcrisis voort.

De Limburgers leken in de tweede helft langzaam het heft in handen te nemen en via invaller Frank Demouge een beslissend overwicht af te dwingen. De 'supersub' was tweemaal zelf dicht bij een doelpunt en stelde Mitchell Donald in staat tot een kansrijk schot. De redding van doelman Remko Pasveer en de daaropvolgende misser van Guus Hupperts bleken cruciaal, daar Tannane direct daarop een enorme dreun en beslissende dreun uitdeelde aan de Limburgers.

Schlemiel

Trainer Jan de Jonge haalde zo ook zijn gelijk. Hij zette Kwame Quansah, normaal gesproken de eerste op het wedstrijdformulier, op de bank ten faveure van Simon Cziommer. De Duitser eiste voor rust tweemaal de aandacht op, eerst met de gelijkmaker (1-1) en later door een duidelijke handsbal in zijn eigen strafschopgebied. Hij kwam er wonderwel mee weg. Door de trefzekere uithaal van Cziommer poetste Heracles de achterstand weg die het een kwartier eerder opliep na een rake uithaal van Wiljan Pluim.

Dankzij die gelijke stand bij rust ontspon zich in de tweede helft een open voetbalgevecht, met vele kansen over en weer. Heracles bleek uiteindelijk de gelukkigste ploeg. Het kwam goed weg met een uithaal van Hupperts op de paal en mocht Kurto danken voor het weggeven doelpunt. De Pool werd zo opnieuw de schlemiel bij Roda, ondanks zijn goede reddingen in een eerder stadium.

Gerelateerde artikelen