VOETBAL1 okt '13 22:49

Ajax speelt gelijk tegen AC Milan

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Ajax leek dinsdagavond op weg naar een 'Italiaanse' zege op AC Milan toen Stefano Denswil de Amsterdamse club in de slotminuut op voorsprong kopte.

ANP
ANP

Een discutabele beslissing van scheidsrechter Jonas Eriksson leverde de bezoekers uit de modestad toch nog een punt op. De Zweed floot in blessuretijd voor een strafschop toen invaller Mike van der Hoorn en Mario Balotelli elkaar vastpakten. Een daverend fluitconcert kon niet voorkomen dat Balotelli vanaf 11 meter raak schoot: 1-1.

AC Milan was niet voor de schoonheidsprijs naar de ArenA gekomen. Als Ajax de bal had, en dat was zo'n twee derde van de wedstrijd, hoefde alleen de grote vedette Balotelli niet te verdedigen. De overige spelers van de Italiaanse club verzamelden zich rond het eigen strafschopgebied. Zo gaf AC Milan nauwelijks ruimte weg, waardoor de thuisclub de aanvallers maar sporadisch in stelling kon brengen.

Het vele balbezit van Ajax leverde voor rust eigenlijk maar één kans op. Kolbeinn Sigthórsson mocht vanaf de linkerflank richting het doel dribbelen, maar stuitte op doelman Christian Abbiati. De IJslander kreeg de mogelijkheid omdat Daley Blind, een van de betere Ajacieden, twee tegenstanders uitspeelde. Het elftal van trainer Frank de Boer viel verder vooral voorzichtig aan, uit angst voor balverlies en een vlijmscherpe counter.

Afstandsschoten

Min of meer noodgedwongen probeerde Ajax het vooral met afstandsschoten. Viktor Fischer, Niklas Moisander en Lerin Duarte misten echter doel. AC Milan, met Nigel de Jong op het middenveld en invaller Urby Emanuelson in de slotfase, nam het doel van Ajax in de 49e minuut pas voor het eerst serieus onder vuur. Gelukkig voor de meeste toeschouwers in het volgepakte stadion kreeg doelman Jasper Cillessen nog een vuist achter de inzet van Riccardo Montolivo.

De nieuwe eerste keus onder de lat van Ajax moest na 63 minuten opnieuw gestrekt toen Balotelli hem met een hoge trap probeerde te verrassen. Met hulp van de lat voorkwam Cillessen de gevreesde openingstreffer. Zo dicht was Ajax ondanks het vele balbezit nog niet bij een treffer geweest. De thuisclub verloor in het tweede bedrijf de controle over de krachtmeting, ook door het vele balverlies van Christian Poulsen.

In de slotminuut van de reguliere speeltijd dacht eerst Siem de Jong zijn ploeg een bijna Italiaanse zege te bezorgen. Zijn treffer werd echter afgekeurd omdat Lasse Schöne hands had gemaakt. Even later leek Denswil de thuisclub de zege te bezorgen, totdat Balotelli een strafschop versierde én benutte (1-1).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen