VOETBAL27 sep '13 15:51Aangepast op 27 sep '13 16:39

Mulenga en Derijck onzeker bij Utrecht

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - Trainer Jan Wouters van FC Utrecht weet nog niet of hij zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC kan beschikken over verdediger Timothy Derijck en spits Jacob Mulenga.

ANP
ANP

Beide spelers zijn op de weg terug na blessures. Adam Sarota, Edouard Duplan, Kenny Teijsse en Marcus Nilsson ontbreken in ieder geval.

Bij het duel wordt voor het eerst in het Nederlands betaald voetbal gebruik gemaakt van doellijnbewaking via het systeem HawkEye. Wouters is een voorstander van technische hulpmiddelen, zegt hij op de website van de club. ,,Het is een goede ontwikkeling dat de KNVB dit systeem wil testen. Wedstrijden worden beslist op details. Ik hoop dan ook dat het in de toekomst mogelijk wordt om meer technische hulpmiddelen te gaan gebruiken. Bijvoorbeeld op het gebied van buitenspel.''

Bij Roda JC is verdediger Henk Dijkhuizen er vanwege een schorsing niet bij. Omdat ook de andere rechtsback Martijn Monteyne vanwege een blessure ontbreekt, zal trainer Ruud Brood nog moeten kijken wie hij op die plek opstelt. Ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen is spits Frank Demouge terug van een schorsing.

Na de gewonnen bekerwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, kan Roda volgens Brood met een goed gevoel naar Utrecht. ,,We hebben nu evenveel punten, hopelijk hebben we er na zaterdag drie meer dan Utrecht.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen