VOETBAL7 dec '13 21:49

FC Twente verslaat AZ op valreep

Auteur: ANP Nieuws

ALKMAAR (ANP) - FC Twente heeft zaterdagavond van AZ gewonnen.

ANP
ANP

In Alkmaar deed de formatie uit Enschede dat met 2-1. Youness Mokhtar besliste het duel in extra tijd.

Al na 3 minuten kwam de AZ op voorsprong. Roy Beerens kreeg de ruimte om uit te halen en schoot de bal op prachtige wijze over Nick Marsman heen, die kennelijk net een metertje te ver voor zijn doel stond. FC Twente wekte in die fase de indruk nog niet door te hebben dat de ontmoeting was begonnen.

Vrijwel al het gevaar bij AZ in het eerste deel kwam van Beerens. De vleugelspeler zag nog een balletje net door Marsman uit de benedenhoek getikt en schoot nog een keer voorlangs.

Tempo

FC Twente had wat meer de bal, maar speelde te veel in hetzelfde tempo om de tegenstander echt te verrassen. AZ wachtte een beetje af, maar schakelde eenmaal in balbezit snel om. Alles wat de formatie van trainer Dick Advocaat deed oogde daarom wat dreigender.

Toch kwam FC Twente nog voor rust langszij. Mokhtar tikte van dichtbij in, nadat Esteban in het Alkmaarse doel een schot van Shadrach Eghan niet onder controle had gekregen. Dat gebeurde in de 40e minuut. Het was eigenlijk de eerste keer dat de gasten gevaarlijk waren.

Hervatting

Na de hervatting hield FC Twente aanvankelijk met goed positiespel de controle over de wedstrijd. Na een mooie passeerbeweging van Mokhtar op links leidde dat tot gevaar, maar Luc Castaignos kon net niet bij de bal. Aan de andere kant kreeg Aron Jóhannsson een verdwaalde bal per toeval op zijn hoofd. Die ging er nog bijna in ook.

Het was verder een wonder dat AZ de 75e minuut ongeschonden doorkwam. Binnen enkele seconden teisterden Mokhtar en Kyle Ebecilio de onderkant van de lat van het Alkmaarder doel. Even later ging een schot van Dusan Tadic maar net naast.

Na een fraaie actie van Roberto Rosales op rechts, met het hoofd afgerond door Mokhtar, zette FC Twente in de 92e minuut het overwicht alsnog om in een zege.

Gerelateerde artikelen