VOETBAL28 apr '16 11:08

Seizoen voor Feyenoorder Kramer voorbij

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Michiel Kramer komt dit voetbalseizoen niet meer in actie.

ANP
ANP

De tuchtcommissie van de KNVB schorste de aanvaller van Feyenoord donderdag voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Dat betekent dat Kramer de laatste twee competitiewedstrijden, tegen Willem II en NEC, mist.

Kramer greep een kleine twee weken geleden in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen Etiënne Reijnen bij zijn keel. Scheidsrechter Dennis Higler nam dat incident niet waar. De aanklager betaald voetbal gaf dinsdag aan Kramer voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk, te willen schorsen. De tuchtcommissie besloot donderdag, na bestudering van televisiebeelden en verklaringen van Kramer en Reijnen, tot een mildere straf. Dat betekent dat Kramer eind juli wel kan meedoen in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax of PSV.

De aanklager wilde van Reijnen een toelichting op zijn verklaring, omdat die niet overeen leek te komen met de televisiebeelden. De speler van FC Groningen bleef tijdens de zitting van dinsdagavond echter bij zijn verklaring, maar omdat Kramer en Reijnen in eerdere verklaringen al aangaven dat er wel fysiek contact is geweest vond de tuchtcommissie dit voldoende bewijs om Kramer te bestraffen.

In beroep

Feyenoord en Kramer hebben tot vrijdag 16.00 uur om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.

Kramer maakte zondag in de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht het openingsdoelpunt. Feyenoord won in De Kuip met 2-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen