VOETBAL8 aug '13 11:46

Bakkali bij selectie Rode Duivels

Auteur: ANP Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - Bondscoach Marc Wilmots van België heeft zijn definitieve selectie voor de oefeninterland tegen Frankrijk op 14 augustus bekendgemaakt.

ANP
ANP

Bij de 25-koppige selectie zit ook Zakaria Bakkali van PSV. Wilmots lijkt daarmee het toptalent van PSV te willen paaien om in de toekomst voor België uit te komen en niet voor Marokko.

Bakkali bezit een dubbel paspoort en gaf onlangs aan nog niet te weten voor welk land hij uit gaat komen. ,,Mijn hart weet het niet, het is vijftig-vijftig. Maar mijn hoofd zegt België, dan heb ik toch meer kans om EK's en WK's te spelen'', zei de vleugelaanvaller woensdagavond na afloop van het duel van PSV met Zulte Waregem (3-0-winst) in de voorronde van de Champions League.

Mocht Bakkali aan speelminuten in de wedstrijd tegen Frankrijk komen, dan betekent dat nog niet dat hij niet meer voor Marokko uit mag komen. Pas wanneer hij in een officieel duel meedoet met de Rode Duivels is hij gebonden aan België.

Naast Bakkali is Toby Alderweireld de andere eredivisiespeler die is opgeroepen. Ook spelers met een verleden in Nederland, Jan Vertonghen, Jelle Van Damme, Nacer Chadli, Moussa Dembélé, Timmy Simons en Dries Mertens, kregen een invitatie voor de nationale ploeg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen