VOETBAL25 sep '13 14:58

Feyenoord boekt winst van 2,7 miljoen euro

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft over het afgelopen seizoen een netto winst geboekt van 2,7 miljoen euro.

Archiefbeeld Eric Gudde. ANP
Archiefbeeld Eric Gudde. ANP

Dat blijkt woensdag uit een voorpublicatie van de jaarcijfers. In het seizoen daarvoor schreef de Rotterdamse volksclub ook al zwarte cijfers, maar toen bedroeg het overschot nog 6,5 miljoen euro vooral dankzij een royaal transferresultaat (4,8 miljoen).

Volgens algemeen directeur Eric Gudde is het positieve resultaat evenals vorig jaar vooral toe te schrijven aan een hogere omzet en een opnieuw strakke begrotingsdiscipline. Dit in combinatie met de goede sportieve prestaties, met de derde plaats in de competitie als eindklassering.

De winst had volgens Feyenoord bijna 2,5 miljoen euro hoger kunnen uitvallen, als de club niet een tweetal voorzieningen had moeten nemen. Allereerst werd Feyenoord, net als andere profclubs, zowel in 2012 als in 2013 zwaar getroffen door de 'crisisheffing' van 16 procent extra op salarissen boven 150.000 euro.

Daarnaast heeft de directie een bedrag gereserveerd voor het aandeel van Feyenoord in de ontwikkelingskosten van een nieuw stadion. De eerdere verwoede pogingen tot nieuwbouw strandden in juli in de gemeenteraad.

Gerelateerde artikelen