VOETBAL13 dec '13 22:03

Onnodige nederlaag voor PEC tegen Heerenveen

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heeft vrijdagavond een onnodige thuisnederlaag geleden tegen sc Heerenveen.

ANP
ANP

Lange tijd was PEC de bovenliggende partij, maar een gebrek aan doortastendheid brak de thuisclub op. De nederlaag betekende dat Zwolle voor de zevende keer op rij zonder winst bleef.

De thuisclub leed vorige week een pijnlijke nederlaag bij aartsrivaal Go Ahead Eagles (4-1) en wilde dat vrijdagavond voor eigen publiek duidelijk rechtzetten. De openingsfase was dan ook in het voordeel van PEC. Met name via Mateusz Klich, die zijn eerste basisplaats had sinds zijn teenbreuk, werden de Zwollenaren vaak gevaarlijk.

Nadat Ryan Thomas in de eerste minuut al een dot van een kans onbenut liet, had Fred Benson de ploeg van trainer Ron Jans na ruim 10 minuten op voorsprong moeten brengen. De spits reageerde echter te laat, waardoor Chris Kum de bal nog net voor zijn voeten weg kon tikken. PEC bleef daarna de gevaarlijkste ploeg, met name via steekballen en hoekschoppen.

Tegen de verhouding

Het was dan ook totaal tegen de verhouding in dat Heerenveen in de 32e minuut op voorsprong kwam. Een afgeslagen hoekschop van de thuisclub werd door Rochdi Achenteh niet goed verwerkt, waarna Luciano Slagveer alleen op het Zwolse doel af kon lopen. Daar stuitte hij op doelman Diederik Boer die hem licht toucheerde, het teken voor Slagveer om zich te laten vallen met een strafschop tot gevolg. Alfred Finnbogason was het die de penalty voor zijn rekening nam en de IJslander faalde niet: 0-1.

Tot dan toe hadden de gasten weinig laten zien, maar door de treffer leek het vertrouwen in eigen kunnen enigszins terug te komen bij de Friezen. Het restant van de eerste helft ging op en neer en zo was ook het begin van de tweede helft.

PEC maakte al vroeg in het tweede bedrijf verdiend gelijk. Joost Broerse pegelde en vrije trap van zo'n 30 meter hard achter doelman Kristoffer Nordfeldt: 1-1. Dat was het startsein voor Zwolle om vol op de aanval te gaan spelen.

Heerenveen profiteerde in de 70e minuut optimaal van de ruimte die er aan de andere kant ontstond. Invaller Rajiv van la Parra stuurde Finnbogason fraai diep, waarna de spits minstens zo mooi met een wippertje zijn 16e doelpunt van het seizoen maakte. Dat bleek de nekslag voor PEC.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen