VOETBAL25 sep '13 23:29

Ajax in verlegenheid door neefje Mühren

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Op een avond dat het Amsterdamse publiek afscheid nam van de vorige week overleden Gerrie Mühren bracht het neefje van de voormalige balvirtuoos het eerste elftal van Ajax ernstig in verlegenheid.

Archieffoto. ANP
Archieffoto. ANP

Robert Mühren scoorde woensdag tweemaal voor FC Volendam in de ArenA, onder meer de 1-2 in de verlenging. Uiteindelijk bereikte de thuisclub met het schaamrood op de kaken de derde ronde van de KNVB-beker (4-2).

Met het oog op een overvolle wedstrijdkalender maakte trainer Frank de Boer van de gelegenheid gebruik enkele spelers rust te gunnen. Kolbeinn Sigthorsson en Bojan Kkric maakten niet eens deel uit van de selectie. Ricardo van Rhijn, Viktor Fischer, Stefano Denswil en Christian Poulsen begonnen op de bank.

De afwezigheid van een half elftal aan basisspelers bood spelers als Lucas Andersen, Ruben Ligeon, Mike van der Hoorn en Danny Hoesen de kans om zich te onderscheiden. Van dat viertal viel de 19-jarige Andersen op met een fraaie balbehandeling. De snelle Ligeon is zo'n rechtsback die de achterlijn haalt en bruikbare voorzetten levert.

Cillessen

Zoals altijd de laatste seizoenen bij bekerwedstrijden verdedigde Jasper Cillessen het doel van Ajax. Na een reeks blunders van Kenneth Vermeer waren veel ogen gericht op de in Groesbeek geboren keeper. Cillessen ging vrijuit bij alle tegentreffers. Zaterdag tegen Go Ahead Egales wordt duidelijk of hij Vermeer voorlopig aflost als eerste doelman.

FC Volendam viel aanvankelijk alleen op met spelersnamen als Leon Tol, Henk Veerman, Henny Schilder en Robert Mühren. De formatie beperkte zich voor rust vooral tot verdedigen. Dat lukte vrije aardig, met dank aan enkele goede reflexen van Theo Timmermans. De doelman van FC Volendam had in de 28e minuut alleen geen antwoord op een schot van Andersen (1-0).

Bijzondere treffer

Na rust werden de bezoekers echter gevaarlijker en gevaarlijker. Daley Blind voorkwam met een sliding nog de gelijkmaker van Brandley Kuwas. Na 67 minuten leidde balverlies van Van der Hoorn wel een bijzondere treffer in van Robert Mühren, notabene het neefje van de vorige week op 67-jarige overleden Gerrie.

De Jong en Schöne misten nog dotten van kansen in reguliere speeltijd, maar in de verlenging was het opnieuw Mühren die toesloeg (1-2). Drie minuten was het echter alweer 2-2, via Schöne uit een vrije trap. Danny Hoesen en opnieuw Schöne voorkwamen na nederlagen tegen FC Barcelona en PSV (allebei 4-0) een nieuwe blamage.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen