VOETBAL5 okt '13 22:42

NAC in het slot voorbij Heracles

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft zich zaterdagavond voor eigen publiek langs Heracles Almelo geknokt.

ANP
ANP

De Bredanaars hadden het lang lastig met de ploeg uit Almelo, maar invaller Stipe Perica kopte de thuisploeg in de slotfase naar een 2-1-zege.

Beide ploegen creëerden in het eerste half uur niet zo gek veel kansen, maar de paar die er waren, hadden best een doelpunt op kunnen leveren. Zo had Rydell Poepon al na 7 minuten voor de 1-0 moeten zorgen. De toch al moeilijk scorende spits kreeg de bal keurig aangespeeld door Jeffrey Sarpong, maar faalde oog in oog met doelman Remko Pasveer.

Aan de overkant stuitte Mark Uth, vorige week nog drie keer trefzeker tegen RKC Waalwijk, enkele minuten later op doelman Jelle ten Rouwelaar. De grootste kans was echter voor Mikhail Rosheuvel. De rechtsbuiten van Heracles kroop bij een voorzet van Bryan Linssen goed voor zijn tegenstander maar punterde de bal vervolgens tegen de lat.

Snel achter elkaar

Na rust vielen de doelpunten ineens snel achter elkaar. Poepon zorgde in de 49e minuut met een knappe achterwaartse kopbal uit een hoekschop voor de 1-0. Het Bredase publiek was nog niet uitgejuicht of de gelijkmaker lag al in het net. Die mocht rechtsback Sepp De Roover zich best aanrekenen. Hij liet zich op de achterlijn namelijk wel heel erg gemakkelijk passeren door Uth. De Duitser behield het overzicht en bediende Thomas Bruns, die zijn eerste doelpunt van het seizoen achter Ten Rouwelaar tikte (1-1).

De geboren Twent had vlak daarna zijn tweede moeten maken. In kansrijke positie plaatste hij de bal echter naast het doel. Dat Heracles in Breda een flink veldoverwicht had, zinde NAC-trainer Nebojsa Gudelj niet. Hij bracht met de lange Kroaat Perica na ruim een uur een echte targetman voorin. Toeval of niet, maar het leverde vrijwel direct een gevaarlijk moment op, toen Sarpong de diepte in werd gestuurd. De Amsterdammer stuitte echter op Pasveer.

Zo'n 7 minuten voor tijd kroonde Perica zich tot held bij het thuispubliek. De huurling van Chelsea vocht zich bij een vrije trap van Danny Buijs vrij van zijn directe bewaker en kopte de 2-1 achter Pasveer. Perica had zelfs nog de 3-1 op het hoofd, maar ditmaal kon de Heracles-doelman met de voeten redding brengen. Door de zege blijft NAC stevig in de middenmoot, met 2 punten meer dan Heracles.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen