VOETBAL1 jun '13 23:16

Deportivo degradeert, Celta ontsnapt

Auteur: ANP Nieuws

LA CORUÑA (ANP) - Deportivo la Coruña is zaterdag toch verdwenen uit de Primera Division.

Antoine Griezmann (boven) op archief, EPA
Antoine Griezmann (boven) op archief, EPA

Voorafgaand aan de laatste speeldag stond de ploeg nog op de veilige 17e plaats, maar door de 0-1-nederlaag tegen RealSociedad werd de degradatie alsnog een feit. Concurrent Celta de Vigo wist wel te winnen en ging Deportivo voorbij op de ranglijst en ontsnapte.

Antoine Griezmann beslechtte in de 22e minuut het lot van de club waar Roy Makaay van 1999 tot 2003 furore maakte. Sociedad kwam vlak voor tijd nog wel met 10 man te staan, maar daar kon Deportivo niet meer van profiteren. De ploeg eindigt de competitie daardoor met 35 punten uit 38 duels, dat bleken er twee te weinig voor handhaving. Real Mallorca en Zaragoza spelen volgend seizoen eveneens in de tweede divisie.

Celta won thuis met 1-0 van Espanyol en steeg daarmee naar de begeerde 17e plaats op de ranglijst. Natxo Insa maakte de kostbare treffer na ruim een kwartier. De 4-2-zege van Real Mallorca tegen Valladolid bleek daardoor zonder betekenis. De ploeg droeg weliswaar de rode lantaarn over aan Zaragoza, maar bleef steken op de 18e plek, met 1 punt achterstand op Celta. Zaragoza verloor met 1-3 van Atlético Madrid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen