VOETBAL8 sep '13 19:13

Oranje richt vizier op Andorra

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - Met een besloten training in het Mini Estadi van FC Barcelona bereidde het Nederlands elftal zich zondag verder voor op de uitwedstrijd van twee dagen later tegen Andorra in de WK-kwalificatie.Door het teleurstellende gelijkspel van vrijdag tegen Estland (2-2) kan Oranje zich dinsdag niet op eigen kracht definitief plaatsen voor de 20e mondiale eindronde.

ANP
ANP

Door het teleurstellende gelijkspel van vrijdag tegen Estland (2-2) kan Oranje zich dinsdag niet op eigen kracht definitief plaatsen voor de 20e mondiale eindronde. Daarvoor volstaat namelijk niet alleen een zege op Andorra, maar moet nummer 2 Roemenië eveneens punten laten liggen tegen Turkije.

Bij een zege op Andorra plaatst Oranje zich wel officieus voor het WK. Het moet namelijk wel heel raar lopen als Roemenië in de laatste twee groepsduels 6 punten en een verschil van 15 treffers in doelsaldo goedmaakt. Bondscoach Louis van Gaal mist in het met 850 toeschouwers 'uitverkochte' Estadi Comunal de geschorste Arjen Robben en Bruno Martins Indi. Hij heeft geen vervangers voor het tweetal opgroepen, zodat zijn selectie uit slechts 19 spelers bestaat.

Ziekenboeg

Ook vanwege de overvolle ziekenboeg ziet Van Gaal op dit moment geen spelers die zijn huidige selectie beter maken. Ruben Schaken lijkt de logische vervanger van Arjen Robben, al is ook Kuijt als buitenspeler inzetbaar. Ron Vlaar is de aangewezen vervanger van de geschorste Martins Indi als Van Gaal besluit om Andorra met vier verdedigers te bespelen.

De bondscoach kan ook besluiten om zijn basisformatie van het duel met Estland op andere posities te wijzigen. Zo was hij ontevreden over het optreden van Stefan de Vrij, die hij in de tweede helft ook wisselde voor Jeffrey Bruma. Jonathan de Guzman is wellicht een middenvelder die het spel van Oranje van nog meer aanvallende impulsen kan voorzien.

Van Persie

Voor Robin van Persie lijkt het duel met Andorra een ideale gelegenheid om dichter in de buurt te komen van Patrick Kluivert, met 40 treffers nog steeds topschutter aller tijden bij Oranje. Van Persie staat na zijn treffer in blessuretijd tegen Estland op 36 doelpunten.

Als Oranje zich dinsdag niet officieel plaatst, krijgt het op 11 okober voor eigen publiek een herkansing tegen Hongarije. Vier dagen later sluit het elftal van bondscoach Louis van Gaal de kwalificatiereeks af met een uitwedstrijd tegen Turkije in het stadion van Fenerbahçe in Istanbul.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen