VOETBAL11 jun '13 13:27Aangepast op 11 jun '13 19:31

Australië doet goede zaken in WK-kwalificatie

Auteur: ANP Nieuws

MELBOURNE (ANP) - Het Australisch voetbalelftal heeft plaatsing voor het wereldkampioenschap volgend jaar weer in eigen hand.

Archiefbeeld. EPA
Archiefbeeld. EPA

In Melbourne wonnen 'The Socceroos' met 4-0 van directe concurrent Jordanië, waardoor Australië de tweede plaats in de poule overneemt van Oman. Na het al geplaatste Japan gaat ook de nummer 2 uit de groep direct naar het WK.

Bij Australië startten Tommy Oar (FC Utrecht), Brett Holman (onder meer ex-AZ) en Luke Wilshire (ex-FC Twente) in de basis. Oar werd na een uur spelen gewisseld voor Archie Thompson, die in het verleden bij PSV speelde. Australië kan zich volgende week dinsdag verzekeren van een WK-ticket, het land speelt dan thuis de laatste poulewedstrijd tegen Irak.

Japan sloot de succesvolle WK-kwalificatie dinsdagavond af met een overwinning van 1-0 tegen Irak in Doha. Shinji Okazaki maakte in de voorlaatste minuut het doelpunt voor de Aziatische kampioen. Aanvaller Mike Havenaar (Vitesse) was na een half uur met een kopbal dicht bij de openingstreffer. Hij werd in de 70e minuut gewisseld.

Bij Japan kregen nogal wat vaste krachten rust in verband met de komende topper tegen Brazilië, zaterdag in Brasilia, als openingswedstrijd van het toernooi om de Confederations Cup.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen