VOETBAL24 nov '13 14:40

FC Utrecht wint ruim van ADO Den Haag

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht toonde zich zondagmiddag in de eigen Galgenwaard stukken doortastender dan het bezoekende ADO Den Haag.

ANP
ANP

Het team van trainer Jan Wouters sprong zorgvuldiger om met de schaarse kansen en nam met een ruime zege (3-0) afstand van de gevarenzone in de eredivisie.

Utrecht legde de basis voor de zege in de laatste 5 minuten van de eerste helft, waarin de ploeg tweemaal snel na elkaar toesloeg. Na een geplaatst kopballetje van de Japanner Yoshiaki Takagi verlengde de Belg Steve de Ridder de bal net hard genoeg richting het doel van Gino Coutinho, die zijn handen er onvoldoende achter kreeg. Doordat de keeper in blessuretijd ook nog mistastte bij een vrije trap vanaf de flank, stond ADO opeens op een achterstand van 2-0. Yassin Ayoub kon de bal na een carambole in de defensie vrij intikken.

De ruststand gaf niet bepaald het spelbeeld van de eerste helft weer. ADO maakte in het gezapige duel de meeste aanspraak op een doelpunt, al kwamen de Haagse kansen niet door goed combinatievoetbal tot stand. Michiel Kramer kopte uit een hoekschop via een verdediger op de paal, de rebound was niet meer dan een zwak schot waar doelman Robbin Ruiter nog net zijn hand tegen kon zetten. Ook Tom Beugelsdijk was na een corner dicht bij een treffer met een kopbal, die van de lijn werd gehaald door Takagi.

De Japanner vervulde ook een hoofdrol bij de derde treffer van Kai Heerings, die na rust scoorde na een goede combinatie door het centrum. Coutinho greep wederom slechts half in, waardoor de achterstand van ADO te groot leek te worden. Vlak voor het ingaan van het traditionele 'Haagse kwartiertje' kregen de bezoekers toch weer hoop, na een rode kaart voor Mark van der Maarel. Hij raakt Roland Alberg hard op de enkel. Het slotoffensief van ADO leidde tot een handvol kansen, maar dichterbij dan een schot op de paal van Mathias Gehrt kwamen de Hagenaars niet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen