VOETBAL20 dec '13 14:37

Messi ruziet met financiële baas Barça

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - De doorgaans zo rustige Lionel Messi is fel van leer getrokken tegen Javier Faus, de financieel directeur van zijn club FC Barcelona.

EPA
EPA

,,De heer Faus heeft totaal geen verstand van voetbal'', sneerde de Argentijnse sterspeler. Faus had onlangs aangegeven dat er geen sprake van kon zijn het in februari afgesloten contract met Messi opnieuw op te waarderen.

Faus wil de club volgens Messi leiden als een bedrijf, maar dat is de Catalaanse voetbalgrootmacht naar zijn mening niet. ,,Barcelona is een van de grootste clubs ter wereld en verdient het ook door de allerbeste functionarissen vertegenwoordigd te worden'', verklaarde Messi tegenover radiostation RAC1. Hij voegde er aan toe dat noch hij noch zijn vader en zaakwaarnemer om salarisverhoging heeft gevraagd. De aanvaller herstelt momenteel in Argentinië van een hamstringblessure. Sinds zijn contractverlenging tot 2018 zou Messi ongeveer 16 miljoen euro per jaar verdienen. Daarmee is hij niet de bestbetaalde voetbalprof: rivaal Cristiano Ronaldo strijkt bij Real Madrid iets meer dan 20 miljoen per jaar op.

Gerelateerde artikelen